vin. apr. 26th, 2024

Deratizarea: cum functioneaza acest  serviciu ?

3 min read

Va deranjeaza soarecii? Sa stiti ca trebuie sa actionati rapid pentru a evita orice probleme mai grava. Animalele de acest tip prolifereaza rapid si ati putea avea probleme si mai mari! Aflati cum functioneaza deratizarea si aplicati acest tratament eficient pentru a pune capat cuiburilor de sobolani. 

Sobolanii provoaca rau unui numar foarte mare de oameni din intreaga lume. In plus, ei afecteaza sanatatea oamenilor, transmitand boli precum leptospiroza, hantavirusul si multe altele. Este esential sa se controleze populatia acestor daunatori urbani si sa se elimine factorii care ii atrag in mod mdeosebit. 

Ce elemente atrag soarecii?

Daca exista deschideri in spatiul vostru, stiti ca aceasta poate fi o mare problema. Gaurile si fisurile, de exemplu, ar trebui reparate cat mai curand posibil! Pentru ferestre, usi si canale de scurgere, instalati structuri care creeaza o bariera, impiedicand patrunderea soarecilor si a altor elemente daunatoare.

Hrana este un factor de atractie major pentru sobolani. Evitati alimentele expuse, gunoiul ambalat deficitar, materiile prime alimentare din depozitele neprotejate. 

Apa este, de asemenea, esentiala pentru supravietuirea sobolanilor. Eliminati sursele de apa si de hrana ale acestei creaturi si reparati spatiile care contin scurgeri. In sfarsit, aveti grija cu mediile care pot servi drept adapost pentru rozatoare, cum ar fi depozite, poduri, printre altele. De asemenea, aruncati materialele nefolosite precum pungi si cutii de carton.

Cum functioneaza procesul de deratizare? 

Deratizarea se realizeaza in functie de necesitatile spatiului si speciei gasite.  

Astuparea tunelului: Este un tratament de deratizare folosit atunci cand tipul de sobolan gasit este Rattus norvegicus, cunoscut in mod popular sub numele de sobolan. Consta in gasirea vizuinilor construite de animale, aplicarea unui rodenticid, inchiderea spatiilor si asteptarea. Daunatorii urbani vor fi intoxicati cu acest produs specific pentru uciderea sobolanilor.

Momeli speciale: Aceasta activitate impotriva sobolanilor poate fi efectuata impotriva Rattus rattus si, de asemenea, impotriva rozatoarelor mus musculus (soareci). In spatii se aplica momeli foarte atractive. Sobolanii ii duc in cuiburi si favorizeaza intoxicatia intregii populatii adapostita in loc. 

Lipici: Aceasta metoda impotriva soarecilor se aplica numai atunci cand nu exista posibilitatea utilizarii tratamentului chimic in spatiu. O placa cu lipici este plasata in puncte strategice, prinzand animalele. In timp, acestea mor de foame. Aceasta tehnica este folosita si pentru dezinsectie.

In primul rand, tehnicienii in deratizare evalueaza locul. Este necesar sa aflam unde sunt cuiburile sobolanilor si care este specia invaziva. 

Intrucat fiecare tip de rozatoare are obiceiuri specifice, aceste informatii vor contribui la elaborarea unei strategii de control mai concentrate. De acolo, echipa va identifica locurile potrivite pentru a instala momelile. De asemenea, va defini cea mai potrivita capcana pentru acea situatie.

A doua faza a combaterii sobolanilor este instalarea de capcane. Intr-un scenariu de infestare, echipa trebuie sa actioneze intr-un mod esalonat pentru a captura toate creaturile. In general, sunt necesare trei aplicatii, cu un interval de 15 zile intre fiecare.

Acest timp total de cel putin o luna acopera intregul ciclu de viata al rozatoarelor. Puii parasesc cuibul abia dupa ce ajung la maturitate, iar asta dureaza cateva zile. Astfel, in timp ce adultii sunt capturati, inca mai sunt soareci ascunsi in mediu. Imunizarea ar trebui sa continue pana cand problema este controlata. Compania DDD asigura deratizare, dezinsectie si dezinfectie totala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *