joi. mart. 28th, 2024

Microsoft Cloud for Sustainability – o nouă soluție pentru accelerarea progresului în materie de sustenabilitate și dezvoltarea afacerilor, disponibilă din 1 iunie

5 min read

Compania Microsoft lansează un nou serviciu de cloud – denumit Microsoft Cloud for Sustainability – care va permite o transformare mai rapidă și mai amplă a organizațiilor aflate în diferite etape ale călătoriei lor spre sustenabilitate. Microsoft Cloud for Sustainability va fi disponibil începând cu data de 1 iunie 2022.

Noile capabilități ESG (de mediu, sociale și de guvernanță corporativă) de la Microsoft și ecosistemul global de parteneri vor oferi organizațiilor oportunitatea de a-și accelera progresul în materie de sustenabilitate și de a-și crește afacerile.

Transformarea angajamentelor de sustenabilitate în acțiuni printr-o valorificare mai bună a datelor

Pentru a construi mai rapid un viitor stabil și o economie globală cu emisii reduse de carbon, organizații de toate tipurile, dimensiunile și din toate sectoarele se confruntă cu nevoia de a-și transforma practicile comune. Acestea includ gestionarea mai eficientă a amprentei lor de mediu, integrarea politicilor de sustenabilitate în întreaga activitate și lanțurile lor valorice și realizarea de investiții strategice care să genereze valoare. Iar asta începe cu rezolvarea unei probleme de date.

Organizațiile au acum nevoie ca datele lor să fie mai accesibile, mai centralizate, pentru ca deciziile importante privind investițiile de capital să țină cont atât de strategia de business, cât și de politicile de mediu, sociale și de guvernanță corporativă (ESG). Indiferent de etapa în care aceste organizații se află în călătoria lor spre sustenabilitate, împreună, putem accelera progresul pentru a ne atinge obiectivele comune.

foto

Microsoft își dorește să sprijine organizațiile în accelerarea acestui progres. Soluția Microsoft Cloud for Sustainability va oferi date și capabilități de gestionare a datelor de care organizațiile au nevoie pentru a răspunde cu agilitate și încredere schimbărilor actuale.

Construim peste o experiență de peste 10 ani în sustenabilitate

Călătoria Microsoft spre sustenabilitate a început în urmă cu un deceniu, când compania a stabilit primul obiectiv legat de emisiile de carbon. Acest lucru a permis o mai bună organizare a datelor și realinierea viziunii și strategiei companiei cu obiectivele de sustenabilitate stabilite. Microsoft a continuat să respecte angajamentele asumate de a inova și investi în tehnologii care abordează protecția mediului și să împărtășească transparent realizările, dar și obstacolele întâmpinate, pentru ca toată lumea sa învețe din experienta Microsoft.

Acum, prin lansarea noii platforme Microsoft Cloud for Sustainability, compania Microsoft și ecosistemul său de parteneri furnizează noi capabilități organizațiilor cu scopul de a:

  • Unifica datele și informațiile. Pentru a crește eficiența eforturilor depuse pentru sustenabilitate și transformarea business-ului în această direcție, organizațiile au nevoie de mai multă claritate în ceea ce privește întreaga activitate și lanțurile lor valorice. Colectarea și conectarea datelor IoT de pe anumite dispozitive, folosind senzori, și combinarea acestora cu capabilități complexe furnizate de serviciile cloud oferă baza privind monitorizarea și măsurarea activităților la scară. Noua platformă cloud va permite organizațiilor să înregistreze, raporteze și să reducă mai ușor impactul asupra mediului prin conexiuni de date din ce în ce mai automatizate care oferă informații utile. Această soluție extensibilă Microsoft Cloud for Sustainabilitycentralizează date care anterior erau disparate într-un format comun și oferă organizațiilor o perspectivă holistică asupra impactului emisiilor tuturor operațiunilor și lanțurilor valorice. Sustainability Manager este disponibil pentru o testare gratuită sau pentru achiziție începând din data de 1 iunie.
  • Construi infrastructuri IT mai sigure și mai durabile. Organizațiile își pot reduce impactul asupra mediului și pot crește valoarea afacerii atunci când înlocuiesc instrumente, sisteme sau activități cu opțiuni mai eficiente. Mutarea sarcinilor de lucru în cloud, de exemplu, poate crește atât eficiența emisiilor de carbon, cât și eficiența energetică. Aplicația Emissions Impact Dashboardoferă transparență cu privire la emisiile produse de utilizarea serviciilor cloud Microsoft. Dispozitivele contribuie, de asemenea, la amprenta de mediu a unei organizații. Dispozitivele Surface produse de Microsoft prelungesc durata de viață a produsului, reducând în același timp amprenta de carbon și consumul de energie.
  • Reduce impactul operațiunilor asupra mediului. Prin intermediul soluțiilor digitale furnizate, Microsoft și ecosistemul său de parteneri aflat în continuă creștere ajută deja organizațiile să maximizeze eficiența activelor și a producției, să reducă impactul clădirilor și al spațiilor asupra mediului și să crească gradul de tranziție către energia curată.
  • Crearea de lanțuri valorice mai durabile. Tehnologiile digitale ajută, de asemenea, organizațiile să faciliteze o mai mare transparență și responsabilitate prin lanțul lor valoric, de la materii prime la crearea de produse până la distribuție. O abordare bazată pe date poate ajuta organizațiile să atingă integritatea datelor și să obțină vizibilitatea de care au nevoie pentru a crește eficiența, a reduce emisiile și a elimina deșeurile.

Mai multe informații despre modul în care Microsoft ajută organizațiile să obțină un impact pozitiv sunt disponibile pe pagina Microsoft.com/sustainability.

Partenerii globali, o piesă esențială pentru extinderea impactului

O mare parte din această realizare importantă se datorează colaborării cu un ecosistem global de parteneri care au asigurat suportul pentru atingerea obiectivelor propuse și transformarea afacerii. În prezent, partenerii Microsoft au, de asemenea, un rol esențial în a ajuta companiile să-și sporească sustenabilitatea prin soluții robuste și inovatoare susținute de Microsoft Cloud.

Soluțiile partenere Microsoft Cloud for Sustainability acoperă numeroase industrii, de la transporturi, imobiliare, la producție, așa cum sunt aceste soluții care există deja pe piață:

Urmează multe alte soluții. Ecosistemul Microsoft de parteneri în materie de sustenabilitate include, de asemenea, consilieri de încredere, care ajută în mod activ organizațiile să planifice, să conceapă și să implementeze strategii pentru a permite o creștere durabilă:

Noua plaftormă Microsoft Cloud for Sustainability va fi disponibilă începând cu data de 1 iunie 2022, mai multe informații urmând să fie oferite în cadrul Hannover Messe 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *