mar. apr. 23rd, 2024

Huawei contribuie la dezvoltarea economiei digitale din regiunea Asia-Pacific

5 min read

București, 5 septembrie. Regiunea Asia-Pacific înregistrează progrese semnificative în ceea ce privește transformarea digitală, oferind organizațiilor care își desfășoară activitatea în regiune impulsul de a explora noi oportunități de creștere economică și dezvoltare urbană durabilă, bazate pe soluții tehnologice și servicii adaptate la nevoile și specificul comunităților.

Compania Huawei este activă în întreaga regiune în domenii precum aviația, sectorul bancar și conexiune la Internet, soluțiile tehnologice puse la dispoziție stimulând transformarea digitală în mai multe sectoare. Digitalizarea remodelează economiile din regiunea Asia-Pacific, dar sunt necesare mai multe investiții în infrastructura digitală și în capitalul uman pentru a stimula creșterea și a ridica standardele de viață. În următorii cinci până la zece ani, dorim să fim principalul contribuitor la economia digitală din regiunea Asia-Pacific”, spune Nicholas Ma, președinte al Huawei Asia Pacific Enterprise Business Group.

foto Huawei contribuie la dezvoltarea economiei digitale din Asia-Pacific

Transformare digitală în Thailanda

În Thailanda, Huawei susține Universitatea Srinakharinwirot (SWU) să își îmbunătățească acoperirea WiFi, punând astfel o bază solidă pentru implementarea soluțiilor de campus inteligent. Universitatea a lucrat cu Huawei pentru a-și revizui rețeaua principală și sistemul de monitorizare.

Huawei a crescut viteza de internet în campusurile universității și a redus timpii de întârziere. Cu ajutorul rețelelor Huawei, universitatea poate utiliza tehnologii care necesită internet de mare viteză, cum ar fi realitatea virtuală și inteligența artificială. Rețeaua universității suportă dispozitive suplimentare pentru a putea aduce dispozitive VR în sălile de clasă și pentru a îmbunătăți procesul de învățare. De asemenea, SWU utilizează aplicații de inteligență artificială și camere inteligente gestionate de la un “punct de comandă” centralizat pentru a îmbunătăți siguranța în campus.

Infrastructura digitală face, de asemenea, o diferență și în industria financiară din Asia-Pacific. În Thailanda, Government Savings Bank și-a revizuit sistemele IT și a început să utilizeze tehnologia SD-WAN (software defined wide-area network) de la Huawei, ce îi permite să acceseze resursele IT dintr-o gamă largă de produse software și hardware. Tehnologia SD-WAN de la Huawei a ajutat Government Savings Bank să își conecteze sediul central cu sucursalele aflate la distanță, permițând personalului să transmită date către și dinspre sucursale într-un mod mai eficient și să ofere servicii bancare clienților mai rapid.

Noi oportunități de dezvoltare în Malaysia și Filipine

Huawei oferă soluții IT inovatoare care stimulează noile tehnologii 5G, Internet of Things și Big Data clienților din întreaga regiune, ajutându-i să exploreze noi căi de dezvoltare economică, cum ar fi extinderea afacerilor și construirea unei economii digitale avansate.

Operatorul aeroportuar Malaysia Airports a început un nou proiect de modernizare a rețelei cu Huawei, care va face terminalele 1 și 2 de la Aeroportul Internațional Kuala Lumpur compatibile cu tehnologii precum 5G, WiFi, IoT și AI. Modernizarea rețelelor aeroportului va permite companiei să automatizeze procedurile manuale, cum ar fi check-in-ul și îmbarcarea. Acest lucru va ajuta la gestionarea fluxului de pasageri și va reduce timpul de procesare pentru cei care se îmbarcă, îmbunătățind experiența generală a clienților.

În Filipine, Huawei a oferit furnizorului local de servicii de internet Converge ICT Solutions tehnologia DC OptiX 2.0 de multiplexare prin divizare pe lungime de undă, pentru a contribui la furnizarea de internet fiabil și de mare viteză centrelor de date care operează în țară.

Un număr tot mai mare de firme filipineze care furnizează servicii precum programarea și înregistrarea datelor pentru organizații externe au crescut semnificativ cererea de servicii pentru centrele de date. Potrivit firmei de cercetare de piață Arizton Advisory & Intelligence, se așteaptă ca piața centrelor de date din această țară să crească cu o rată anuală de 13,4% și să ajungă la o valoare de 635 de milioane de dolari până în 2027.

Sustenabilitate în Singapore

Tehnologia joacă un rol esențial în dezvoltarea orașelor durabile, cum ar fi Singapore, unde anul trecut administrația publică a stabilit noi obiective de reducere a emisiilor de carbon, potrivit unui raport publicat de The Straits Times. Printre obiective se numără reducerea consumului de energie și de apă cu 10% față de media celor trei ani precedenți.

Pentru a îndeplini astfel de obiective, grupul Sunseap din Singapore, un dezvoltator de sisteme de energie solară, depune eforturi pentru a stimula utilizarea energiei solare, inclusiv prin punerea în funcțiune a unei instalații solare plutitoare offshore, care utilizează soluțiile fotovoltaice inteligente de la Huawei. Invertoarele inteligente ale centralei convertesc energia solară în electricitate utilizabilă, ceea ce o face mai eficientă, mai sigură și mai fiabilă. Acestea sunt complet digitalizate și rezistente la medii dificile, inclusiv la temperaturi cuprinse între 55°C sub zero și 80°C.

Se estimează că centrala poate produce peste 6 milioane de kilowați de energie pe an – suficient pentru a alimenta 1.250 de apartamente de dimensiuni medii. De asemenea, invertoarele contribuie la compensarea a peste 4.000 de tone de dioxid de carbon, care, altfel, ar necesita un sfert de milion de copaci pentru a fi compensate. Caracterul rezistent și durabil al centralei, condus de o tehnologie eficientă, ajută la o contribuție majoră la atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor din sectorul public din Singapore.

Astfel de inițiative de digitalizare ale entităților guvernamentale și ale sectorului privat din regiunea Asia-Pacific pot contribui la promovarea unor oportunități economice îmbunătățite și la creșterea calității vieții pentru toți. De asemenea, este esențial ca organizațiile din sectorul public să facă schimb de opinii cu privire la continuarea inovării digitale și la rolul IT în dezvoltarea ecologică și cu emisii reduse de dioxid de carbon, astfel încât să poată fi create soluții și abordări mai bune” a adăugat Nicholas Ma, președinte al Huawei Asia Pacific Enterprise Business Group.

Huawei va găzdui, în perioada 19-21 septembrie, Huawei Connect 2022 la Bangkok, unde oficiali guvernamentali, experți, cercetători, parteneri și analiști din întreaga regiune Asia-Pacific se vor întâlni pentru a explora viitorul inovării digitale și al dezvoltării durabile.

Despre Huawei

Huawei este un important furnizor global de infrastructură de tehnologie a informațiilor și comunicațiilor (TIC) și dispozitive inteligente. Compania are 194.000 de angajați și operează în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată deținută integral de angajații săi. Cu soluții integrate în patru domenii cheie – rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud – s-au angajat să aducă tehnologia digitală fiecărei persoane, locuințe și organizații pentru o lume inteligentă, complet conectată.

Portofoliul complet de produse, soluții și servicii Huawei este competitiv și sigur. Prin colaborarea deschisă cu partenerii ecosistemului, creează valoare de durată pentru clienți, fac eforturi pentru a oferi oportunități oamenilor, pentru a îmbogăți viața de acasă și pentru a inspira inovație în organizațiile de toate formele și dimensiunile. La Huawei, inovația se concentrează pe nevoile clienților. Compania investește masiv în cercetarea de bază, concentrându-se pe descoperiri tehnologice care duc lumea înainte. Pentru mai multe informații, vizitați Huawei online pe www.huawei.com sau urmăriți-ne pe:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/HuaweiEUNews

http://www.facebook.com/HuaweiRO

http://www.youtube.com/Huawei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *