joi. apr. 25th, 2024

HONOR transformă un icon cultural prin puterea tehnologiei

6 min read

Noua inițiativă Gateway to the Future își propune să facă mai accesibilă cultura

și să se implice în era Metaverse-ului

 

[Berlin, Germania – 12 septembrie 2022] – Brand-ul global de tehnologie HONOR a anunțat la începutul acestei luni lansarea Gateway to the Future, o inițiativă menită să îmbogățească patrimoniul cultural prin puterea tehnologiei. Lansat în timpul prezentării companiei din cadrul IFA 2022 de la Berlin, proiectul a debutat cu o operă de artă în cadrul căreia HONOR a provocat doi artiști populari să-și reimagineze creativ clădirea Wasserschloss, un reper iconic situat în zona Speicherstadt din Hamburg, un sit al patrimoniului mondial UNESCO – folosind realitatea augmentată (AR). Având în vedere interesul sporit față de metaverse și creșterea turismului hibrid, proiectul își propune să inspire talentul creativ la nivel global, pentru a valorifica inovații precum AI, AR și Spatial Audio – cu scopul de a conecta comunitățile cu patrimoniul cultural în moduri mai imersive și de a sprijini relansarea turismului global, pe măsură ce lumea se adaptează la ideea unui viitor conectat.

22

Ca o companie globală de tehnologie, HONOR se angajează să dezvolte tehnologia dispozitivelor inteligente care permite oamenilor să sărbătorească și să experimenteze comori culturale din trecut, descoperind, de asemenea, posibilitățile viitorului”, a declarat George Zhao, CEO HONOR Device Co. “Anticipăm creșterea tehnologiilor AR și AI care sunt utilizate pentru a crea și mai multe experiențe digitale pentru utilizatorii de smartphone-uri din întreaga lume, contribuind la boom-ul turismului hibrid. Dincolo de turism, această tehnologie are potențialul de a servi și unei serii de alte industrii și comunități.  Este poarta spre viitor.”

Celebrarea patrimoniului cultural în Metaverse

Renumit pentru faptul că este „the Gateway to the World” (Poarta spre lume) a Germaniei, Hamburg a evoluat dintr-un oraș portuar într-o metropolă înfloritoare, îmbrățișând o cultură de lungă durată a comunității, colaborării și inovării. Inspirat de istoria de transformare a orașului, HONOR a ales Hamburg ca locație pilot pentru proiect, cu scopul de a contribui la boom-ul cultural digital și de a inspira oamenii din întreaga lume să-și reimagineze comorile culturale în metaverse.

11

Pentru a aduce proiectul la viață, HONOR a încheiat un parteneriat cu ARLOOPA, o companie de dezvoltare AR și VR și a celebrat artiști precum Yunuene și Timo Helgert, care au transformat creativ faimoasa clădire Wasserschloss în AR.

Contribuția lui Yunuene la Gateway to the Future, intitulată „Sailing Through Time”, aduce un omagiu evoluției portului orașului, arătând modul în care inovația în logistica marină s-a transformat în timp, cu estetica ei vizuală aparte. Lucrarea lui Timo Helgert, „Blooming Future”, are o abordare mai futuristă, jucându-se cu statutul orașului Hamburg ca unul dintre cele mai verzi orașe ale lumii și imaginându-și cum ar arăta Wasserschloss într-un viitor verde în care plantele și speciile pe cale de dispariție pot prospera, ducând acest punct de reper istoric într-un tărâm din altă lume.

“Sailing Through Time” de Yunuene

“Blooming Future” de Timo Helgert

 

 

Sporirea experiențelor imersive prin puterea AI și AR

Prin experiența sa, HONOR contribuie, de asemenea, la turismul hibrid, o tendință emergentă după revenirea turismului la nivel mondial, prin care călătorii se așteaptă la progrese digitale făcute în timpul pandemiei pentru a beneficia și a spori experiențele de călătorie fizice.  Experiențele AR de la Wasserschloss aduc împreună lumile digitale și fizice, permițând călătorilor să experimenteze cultura într-un mod cu totul nou.  HONOR a investit în mod constant în tehnologii precum AI Space Identification, Spatial Audio și AR, pentru a permite experiențe imersive îmbunătățite, potrivite pentru revoluția digitală.

Districtul Warehouse a fost numit un sit al patrimoniului mondial UNESCO în 2015, cu scopul de a proteja și păstra istoria și cultura unuia dintre cele mai mari porturi comerciale din lume.  Prin apariția tehnologiilor emergente, inclusiv a realității augmentate, este acum posibil să educăm generațiile viitoare despre patrimoniul cultural în moduri noi și interesante. Prin urmare, am fost mândri că am putut să contribuim la inițiativa HONOR – Gateway to the Future, care nu numai că oferă o celebrare a semnificației districtului pentru Germania, dar și a viitorului său ca metropolă globală”, a declarat Bernd Paulowitz, Head of UNESCO World Heritage Hamburg.

Odată cu creșterea turismului pe noi culmi după ani de blocaje globale, este minunat să vezi branduri precum HONOR aducând experiențe noi și îmbogățite oamenilor pe măsură ce încep să exploreze lumea din nou. În această vară, orașul nostru a văzut din nou același nivel de vizitatori ca în vara anului 2019. În parte, acest fapt s-a datorat și noilor atracții culturale interactive activate de tehnologie. Inspirați de statutul de poartă către lume al orașului Hamburg, suntem încântați să colaborăm cu inițiativa Gateway to the Future, care suntem încrezători că va permite vizitatorilor și locuitorilor din Hamburg să se conecteze cu patrimoniul mondial UNESCO Speicherstadt în moduri mai imersive. Asistăm la o cerere uriașă de experiențe hibrid, călătorii așteptând din ce în ce mai mult un strat virtual pentru interacțiunile lor cu reperele culturale.  Acesta este momentul potrivit pentru a valorifica puterea tehnologiei în turism, pentru a crea experiențe magice pentru turiștii din întreaga lume”, a declarat Guido Neumann, Head of PR la Consiliul de Turism din Hamburg.

Reimaginați-vă comunitatea cu HONOR Talents

Lansat ca parte a premiilor HONOR Talents Global Design Awards, Gateway to the Future își propune, de asemenea, să inspire talente creative din întreaga lume pentru a valorifica tehnologia și a-și reimagina propriile comunități în epoca metaversului. Pentru prima dată, HONOR Talents introduce o categorie dedicată de design de artă AR Interactivă și acceptă acum aplicații pentru arta digitală care transformă cartierele locale, inclusiv suprapuneri digitale pentru clădiri, pereți, parcuri și alte spații publice. Artiștii interesați de concurs pot găsi mai multe informații aici: https://www.hihonor.com/honor-talents/en. Pe lângă ”Gateway to the Future AR Experience”, HONOR a încheiat un parteneriat cu Academia Centrală de Arte (CAFA) din China pentru a crea o nouă lucrare AR intitulată „INFINITY”.

Experiențele AR sunt acum Live

Disponibil până la sfârșitul anului, ”Gateway to the Future AR” poate fi accesat prin intermediul paginii dedicate HONOR de pe aplicația gratuită ARLOOPA. Utilizatorii au opțiunea de a experimenta lucrările de artă AR de la locația din Hamburg, sau de oriunde din lume. Experiența la fața locului este ancorată în clădirea Wasserschloss și poate fi văzută din Poggenmühlen-Brücke, podul situat vis-a-vis de locație.  Utilizatorii care nu sunt în Hamburg pot selecta „experience on any surface” pe aplicație și pot urma instrucțiunile de pe ecran pentru a vizualiza experiența AR pe o suprafață plană din apropiere.

Despre HONOR

HONOR este un furnizor important de dispozitive inteligente la nivel global, care își propune să devină un brand global emblematic de tehnologie și să creeze o nouă lume inteligentă pentru toată lumea prin produsele și serviciile oferite. Cu accent ferm pe cercetare și dezvoltare, HONOR se angajează să dezvolte tehnologii care să permită oamenilor din întreaga lume să se autodepășească, oferindu-le libertatea de a realiza ce și-au propus și de a face chiar mai mult decât atât. Oferind o gamă largă de smartphone-uri de calitate, tablete, laptopuri și dispozitive purtabile de înaltă calitate pentru a se potrivi fiecărui buget, portofoliul HONOR de produse inovatoare, premium și fiabile permite oamenilor să devină o versiune mai bună a lor înșiși.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați HONOR online la adresa www.hihonor.com sau la adresa de e-mail newsroom@hihonor.com

http://community.hihonor.com/ 

https://www.facebook.com/honorglobal/ 

https://twitter.com/Honorglobal 

https://www.instagram.com/honorglobal/ 

http://www.youtube.com/c/HonorOfficial 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *