joi. mart. 28th, 2024

Comisia Europeană desemnează Solve For Tomorrow de la Samsung ca finalist în cadrul European Digital Skills Awards 2023

4 min read

Solve for Tomorrow, programul de responsabilitate corporativă al Samsung Electronics România, se numără printre finaliștii de anul acesta în categoria Tineret din cadrul European Digital Skills Awards 2023, o competiție organizată de Comisia Europeană.

European Digital Skills Awards 2023 recunoaște și promovează an de an proiecte și inițiative de impact într-o țară europeană, care îi susțin pe europeni în dezvoltarea competențelor digitale. De la abilități de bază până la formarea specialiștilor IT în tehnologii emergente precum inteligența artificială și Big Data, există o comunitate activă de organizații, formatori și profesori care îi ajută pe aceștia să se dezvolte în mediul digital. Scopul premiilor este de a evidenția aceste bune practici și de a ajuta pe toți oamenii să învețe unii de la alții.

Anul acesta au fost înscrise 330 de aplicații din 10 țări europene diferite, pentru toate cele 5 categorii ale competiției. Categoria “Empowering Youth in Digital”, pentru care a aplicat și Samsung Electronics România, premiază proiecte ce atrag publicul tânăr către profesii în domeniul TIC, inițiative de alfabetizare media pentru publicul tânăr, cursuri despre tehnologii emergente pentru publicul tânăr, hackathoane, și altele asemenea. Printre cele 7 proiecte finaliste ale categoriei se numără 2 proiecte cu impact în România, printre care și Solve For Tomorrow.

Este un privilegiu să fim selectați dintr-un număr atât de mare de aplicanți, iar acest lucru ne onorează profund. Solve For Tomorrow, alături de întregul nostru portofoliu de proiecte dedicate Gen Z, reprezintă un exemplu de inițiativă Samsung prin care contribuim la dezvoltarea și susținerea tinerilor din România – în cazul de față, înspre a dobândi aptitudini digitale mai bune, a avea acces la tehnologie de ultimă generație și, cel mai important, a-și pune în aplicare ideile creative pentru un viitor mai bun. Suntem încrezători că, prin eforturile noastre continue, vom realiza proiecte cu un puternic impact social în comunitate. Este un angajament pe care suntem mândri să ni-l asumăm și suntem determinați să continuăm să aducem schimbări reale în viața tinerilor și în societatea noastră“, declară Simona Panait, Head of Marketing Romania & Bulgaria, la Samsung Electronics România.

Impact social în Europa și nu numai

Solve for Tomorrow a fost recunoscut pentru faptul că le oferă participanților săi abilitățile și cunoștințele necesare pentru a aborda provocările emergente și a produce inovații tangibile care să contribuie la îmbunătățirea societății în cele două țări înscrise anul acesta: Polonia și România.

Printre criteriile de selecție a finaliștilor se numără:

  • Impactul avut
  • Scalabilitatea sau cât de sustenabil este proiectul în timp
  • Replicabilitatea – în ce măsură poate fi replicat proiectul în diverse alte țări
  • Inovația sau originalitatea proiectului
  • Vizibilitatea sa și cât de bine au fost diseminate mesajele proiectului
  • Claritatea prezentării
  • Accesibilitatea și gradul de incluziune de care dă dovadă proiectul pentru participanții săi

În plus, de la înființarea sa în Statele Unite în 2010, Solve for Tomorrow și-a extins operațiunile în 55 de țări din întreaga lume. A echipat aproape 2,4 milioane de tineri cu abilități care depășesc cu mult aspectele tehnice, inclusiv gândirea critică, gândirea creativă, abilitățile de comunicare și colaborare, jucând un rol important în reducerea decalajului de competențe pentru forța de muncă viitoare.

Solve For Tomorrow România, un proiect local de succes

În România, competiția națională pentru tineret Solve For Tomorrow se află la a doua ediție (2022/2023) și are ca audiență vizată elevii de liceu din întreaga țară, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani. Aceștia fac parte din Generația Z – o generație definită de tehnologie, fluiditate, deschidere către schimbare și noutate, autenticitate și activism. Astfel, competiția își propune să-i inspire să combine educația, tehnologia și creativitatea pentru a dezvolta soluții inovatoare care rezolvă probleme legate de patru categorii principale: Mediu, Educație, Dezvoltare Durabilă și Diversitate și Incluziune Socială.

Ediția Solve for Tomorrow 2022-2023 a însemnat:

  • Un număr record de 325 de înscrieri la nivel național
  • 24 de proiecte finaliste
  • 4 luni intense de pregătire – ateliere, workshop-uri,
  • 4 sesiuni 1:1 realizate cu sprijinul mentorilor din cadrul Samsung Electronics România (angajați ai companiei)
  • 4 sesiuni online cu membrii Team Galaxy: Bogdan Techeș, Lorena Șerban, Jaxi, Radu Constantin
  • Interacțiunea cu +1.200 profesori și +1.300 elevi

A doua ediție a Solve for Tomorrow România a fost organizată în parteneriat cu Junior Achievement România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *