vin. apr. 19th, 2024

Uită de accident, dar nu lăsa camera video să facă același lucru

4 min read

Este primăvară. Această vreme minunată este ideală pentru a pleca într-o scurtă vacanță. Când e vreme bună, este ușor să te gândești la cele mai plăcute lucruri cum ar fi pregătirea coșului de picnic și a echipamentului de scufundări, precum și căutarea atracțiilor turistice. Însă uneori merită să te gândești și la ceea ce se poate întâmpla rău și cum să eviți problemele, de exemplu, în cazul unui accident. Camerele video auto devin din ce în ce mai populare, dar alegerea dispozitivului potrivit nu este singurul lucru care contează. Aceasta trebuie să aibă un card de memorie adecvat.

Scrâșnituri, izbituri și conversații mai mult sau mai puțin prietenoase; un accident de mașină este fără îndoială o experiență stresantă. Așteptarea autorităților, întocmirea actelor privind asigurarea și o excursie distrusă… Nu este o situație de invidiat. În astfel de momente dispozitivul de înregistrare video devine util. Va reda în mod clar cursul evenimentelor, reducând stresul și economisind timpul. Camera oferă dovezi incontestabile cu privire la cauza accidentului și se poate dovedi esențială în situații discutabile. Este un factor important în discuțiile atât cu poliția, cât și cu asigurătorul.

Atunci când alegi un dispozitiv de înregistrare, îți recomandăm să acorzi atenție parametrilor de bază. Deși rezoluția de înregistrare poate fi esențială pentru mulți utilizatori, nu este cea mai importantă caracteristică a unei camere bune. Viteza de înregistrare sau numărul de cadre pe secundă sunt la fel de importante. Acești doi parametri combinați reprezintă singura garanție a unui videoclip fluent și clar. Funcția HDR poate oferi calitate suplimentară, îmbunătățind și mai mult claritatea video.

De asemenea, să nu uităm de modul de noapte, util nu numai după apus, ci și în condiții de lumină scăzută, cum ar fi într-un tunel. Un alt beneficiu este opțiunea de a sincroniza înregistrarea cu pornirea motorului. Astfel, camera va începe să înregistreze imediat ce mașina este pornită, iar tu nu vei pierde vreo înregistrare dintr-o simplă omisiune.

Modul de parcare este o altă funcție utilă. Când este activat, dispozitivul trece în modul de economisire a bateriei, iar senzorii de șoc (senzorul G) îl vor reactiva dacă mașina este lovită, de exemplu, atunci când se află într-o parcare.

Ce s-ar putea întâmpla rău?

Cardul de memorie potrivit este o alegere extrem de importantă. Capacitatea cardului, durabilitatea și viteza de înregistrare sunt principalii parametri pe care ar trebui să îi ai în vedere astfel încât să nu pierzi datele în mod accidental. Nimănui nu-i plac surprizele neplăcute suplimentare atunci când are deja de-a face cu un accident.

Capacitatea cardului de memorie este fără îndoială primul lucru pe care cumpărătorii îl iau în considerare. O capacitate mai mare este desigur mai bună, dar având în vedere necesitățile dispozitivelor de înregistrare video, memoria de 256 GB este suficientă astfel încât camera să poată înregistra în continuare și în modul de parcare (adică, atunci când vehiculul este oprit).

Cardurile înregistrează în buclă, așadar ține minte că fiecare înregistrare succesivă consumă din durata de viață a acestora. Merită să investești într-un card de memorie care nu se va strica și nu se va uza prematur. Cardul microSD Samsung Pro Endurance de 256 GB poate înregistra până la 140.160 de ore (16 ani, altfel spus). Asta înseamnă cu 17% mai mult decât cardurile oferite de alte mărci renumite.

Lipsa de spațiu pe un astfel de card nu ar trebui să fie o problemă. Ceilalți parametri ai săi asigură, de asemenea, evitarea problemelor cu care s-ar putea confrunta utilizatorul unor carduri de memorie care nu sunt proiectate pentru a răspunde nevoilor dispozitivelor de înregistrare video. Viteza de înregistrare este de asemenea foarte importantă. În prezent, un dispozitiv de înregistrare video standard are o rată de biți (viteză de transmisie a datelor) de aproximativ 20 Mbps. Cardul Pro Endurance menționat mai sus se laudă cu o rată de biți de 40 Mbps, de două ori mai mare decât capacitatea camerelor auto. Dispozitivul în sine ar trebui să reziste ani întregi, deoarece este rezistent la șocuri, la apă, la temperaturi extreme și la schimbări bruște de temperatură. Viteza suplimentară de înregistrare va fi suficientă chiar și pentru modelele noi de camere care ar putea apărea în anii următori.

Reține, însă, că prudența în timpul condusului este primordială în timpul excursiilor de primăvară. Camerele cu cele mai bune carduri microSD pot doar să reducă stresul în situațiile extreme. Merită să ai o astfel de cameră, dar cel mai important, nu uita să conduci cu atenție. Drum bun!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *