mie. iul. 24th, 2024

Sony lanseaza noul obiectiv FE 70-200MM F4 G OSS II Macro si extinde posibilitatile de fotografiere, oferind calitate suprema a imaginii si performanta de autofocalizare de top

5 min read

FE 70-200MM F4 G OSS II Macro este un teleobiectiv cu zoom cu un design compact și ușor.

Este primul obiectiv din lume care oferă posibilitatea de fotografiere semi-macro cu un raport maxim de mărire de 0,5 ori pe întregul interval de zoom

12 iulie 2023, Sony lansează teleobiectivul cu zoom FE 70-200MM F4 G OSS II Macro (denumire produs SEL70200G2) care acoperă distanțe focale de la 70 mm până la 200 mm cu o deschidere maximă a diafragmei F4, echivalent cu 35mm full-frame pe camerele cu montură E din gama α™ (Alpha™).

FE 70-200MM F4 G OSS II Macro este un teleobiectiv cu zoom compact și ușor, care poate avea o gamă largă de utilizări. Nu numai că oferă autofocalizare de mare viteză și de înaltă performanță, unice pentru obiectivele din seria G, dar este și primul obiectiv cu zoom din lume care oferă o capacitate semi-macro pe întregul interval de zoom, cu un raport maxim de mărire de 0.5x. În plus, cu un teleconvertor (vândut separat) este posibilă fotografierea super-telefoto de până la 400 mm și fotografierea cu un raport de mărire de 1:1 în mărime naturală pe întreagul interval de zoom.

Anunțul marchează lansarea obiectivului full-frame cu montură E de la Sony cu numărul 50. Încă de la primul obiectiv, Sony și-a menținut angajamentul de a susține activitățile creative ale fotografilor și videografilor prin reunirea celor mai noi tehnologii și extinderea gamei de obiective cu montură E care acoperă atât formatul full-frame, cât și formatul APS-C.

Un obiectiv compact și ușor, capabil să realizeze fotografii impresionante – de la cadre la distanță până la prim-planuri – care este compatibil și cu un teleconvertor

Cu o lungime totală de 149 mm și o greutate de aproximativ 794 g (fără suportul pentru trepied), obiectivul cu zoom FE 70-200MM F4 G OSS II Macro are o utilizare extinsă și poate fi folosit inclusiv pentru surprinderea activităților sportive, peisajelor, păsărilor sălbatice și chiar pentru fotografie macro.

Fotografiind de la 70 mm la 200 mm obiectivul permite, de asemenea, pentru prima dată în lume1 fotografierea semi-macro2 cu un raport maxim de mărire de 0,5x pe întregul interval de zoom. Lentilele asferice avansate contribuie la o rezoluție și un contrast uniform, excelente pe toată suprafața imaginii. În plus, elementele din sticlă sticla ED (cu dispersie foarte redusă) suprimă aberațiile cromatice.

Obiectivul este compatibil cu un teleconvertor de înaltă perfomanță (vândut separat3). Cu un super-teleobiectiv de până la 400 mm (echivalent cu 600 mm atunci când se utilizează împreună cu o cameră APS-C)4, utilizatorii pot surprinde subiecții îndepărtați, la o dimensiune mai mare, împreună cu un efect bokeh frumos. Atunci când este atașat SEL20TC, devine posibil pentru utilizatori să realizeze fotografii macro la un raport de până la 1:1 pe întregul interval de zoom.

Autofocalizare rapidă și performanțe impresionante de înregistrare video

Motorul liniar XD (cu dinamică extremă) unic de la Sony crește viteza de autofocalizare cu până la 20%. Performanța de urmărire a obiectelor în mișcare s-a îmbunătățit, de asemenea, de aproximativ două ori față de modelul anterior7, astfel încât obiectivul continuă să urmărească subiectul vizat cu o precizie ridicată. În același timp, performanța de focus tracking în timpul zoom-ului a fost și ea mult îmbunătățită. Atunci când este folosit alături de camera de top α1, este posibilă realizarea de fotografii în rafală de mare viteză cu până la 30 de cadre pe secundă.

În plus, a fost adăugată o nouă setare MODE3 pentru SteadyShot, care optimizează algoritmul de corecție a mișcărilor camerei, punând accentul pe stabilitatea cadrului atunci când sunt fotografiați sau filmați subiecți în mișcare. Prin combinarea cu o cameră compatibilă, utilizatorii pot compensa eficient tremurul camerei și pot înregistra clipuri clare.

Operabilitate intuitivă și fiabilitate ridicată, pentru o utilizare sigură în condiții de fotografiere dificile

Obiectivul FE 70-200MM F4 G OSS II Macro oferă o operabilitate intuitivă și sigură, care vine în sprijinul fotografilor și videografilor. Pe lângă un limitator al intervalului de focalizare și un comutator DMF permanent care trece instantaneu de la AF (autofocalizare) la MF (focalizare manuală), suportul detașabil pentru trepied inclus în cutie oferă un sentiment de stabilitate în timpul filmărilor super-telefoto și macro.

În plus, elementul frontal al obiectivului este acoperit cu un strat de fluorină, care facilitează îndepărtarea amprentelor, a prafului, a uleiului și a altor contaminanți de pe suprafața obiectivului. Designul rezistent la praf și umiditate oferă un plus de fiabilitate pentru utilizarea în exterior în condiții dificile și extinde libertatea de fotografiere.

Prețuri și disponibilitate

Noul obiectiv FE 70-200MM F4 G OSS II Macro va fi disponibil începând cu luna iulie, la prețul de aproximativ 9.900 de lei. Acesta va fi vândut la distribuitorii autorizați Sony din întreaga Europă.

O varietate de povești exclusive, videoclipuri și conținut nou și interesant, realizate cu cele mai noi aparate foto și alte produse Sony, pot fi găsite aici. Centrul european de fotografie Sony este disponibil în 22 de limbi și prezintă în detaliu noutăți despre produse, concursuri și o listă actualizată a evenimentelor Sony din fiecare țară.

Un videoclip de produs despre noul FE 70-200MM F4 G OSS II Macro poate fi vizionat aici (https://youtu.be/xxx)

Pentru mai multe informații despre FE 70-200MM F4 G OSS II Macro, vizitați https://www.sony.ro/electronics/obiective-cu-montura-e/sel70200g2

Despre Sony Corporation

Sony Corporation este o filială deținută în totalitate de Sony Group Corporation și este responsabilă pentru diviziile de Entertainment, Technology & Services (ET&S) din cadrul grupului Sony. Având viziunea de a “continua să ofere Kando și Anshin* oamenilor și comunităților din întreaga lume prin dezvoltarea tehnologiei și prin adresarea noilor provocări”, Sony Corporation sprijină Grupul Sony cu ajutorul tehnologiei pentru a crea divertismentul viitorului împreună cu creatorii.

Pentru mai multe informații, accesați: www.sony.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *