Dum. iul. 21st, 2024

ELKO Romania: Cultivând Armonia Culturală pentru Educație și Comunitate

2 min read

București, 11 ianuarie 2024Cu o notorietate solidă în piața IT din România și clasându-se printre cei mai importanți distribuitori IT, ELKO Romania și-a conturat în ultimii ani o prezență puternică și în domeniul cultural. Implicarea activă a companiei în proiecte culturale nu este doar despre promovarea muzicii clasice, ci despre construirea unei comunități educate, solidare în jurul valorilor comune și alimentate de bogăția culturii.

La ELKO, suntem mândri să ne definim nu doar ca distribuitori IT de încredere, ci și ca artizani ai unei prezențe culturale active. Angajamentul nostru depășește barierele tehnologice, contribuind la o comunitate educată și conectată prin arta și frumusețea muzicii clasice.” a spus Carmen Stanciu, General Manager ELKO Romania.

De-a lungul ultimilor ani, ELKO Romania a dedicat resurse sprijinirii muzicii clasice, oferind experiențe muzicale de excepție la Ateneul Român. Participarea activă la evenimentele săptămânale ale Filarmonicii “George Enescu” a fost un demers menit nu doar să ofere un spectacol publicului, ci și să împărtășească rafinamentul și frumusețea artei clasice.

Parteneriatul cu Festivalul “Iarna Magică” a adus bucurie și emoție publicului larg. Prin aceasta colaborare, compania s-a implicat în promovarea unei varietăți culturale și artistice, fiind prezentă de două ediții la concertul ”Iarna Magică”.

În 2024, ELKO Romania marchează o etapă semnificativă în această călătorie culturală, fiind cu mândrie partener al celor două concerte organizate de Filarmonica “George Enescu” în luna ianuarie, sub bagheta dirijorului de renume mondial, Cristian Măcelaru.

Concertele din 11-12 ianuarie, cu un program clasic, dar și actual, vor celebra unul dintre cei mai importanți și longevivi directori pe care i-a avut Filarmonica George Enescu din București – dirijorul George Georgescu. Cel care a introdus în repertoriul filarmonicii muzica lui Enescu, George Georgescu a dirijat multe dintre marile orchestre ale lumii, în 1918 – Filarmonica din Berlin, în 1926 – cea din New York ș.a. Georgescu a concertat și la Viena, Paris, Sofia, Varșovia, precum și în Italia sau Statele Unite ale Americii. „În faţa sau în incinta Ateneului, George Georgescu merită un bronz grandios care să sune, când îl loveşti cu degetul, sonor ca şi sufletul său”, a spus George Călinescu, în prefața cărţii „George Georgescu”, semnată de soţia dirijorului, Tutu Georgescu.

Implicarea ELKO Romania în proiecte culturale este mult mai mult decât o inițiativă de afaceri și o expresie autentică a pasiunii și angajamentului său pentru cultură și rafinament. Prin abordarea sa, ELKO Romania urmărește să consolideze contribuția sa la formarea unei comunități educate, unite prin valori culturale comune și susținute de armonia muzicii clasice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *